Over binden…

“Iedereen doet er toe”

Nelleke Remerie, moeder van 3 volwassen kinderen en getrouwd met een fantastische man!

Al 35 jaar werk ik met kinderen, eerst als leerkracht in het basisonderwijs, daarna als directeur van verschillende basisscholen en de laatste jaren als coach met mijn honden als co-coach.

Medio 2017 heb ik het besluit genomen om te stoppen als schooldirecteur en mij volledig te richten op mijn praktijk binden – coaching; met behulp van honden mensen coachen en begeleiden. Het begon met een voorliefde voor honden en het ‘werken met honden’. Die voorliefde ontwikkelde zich in een passie en voor ik het wist reisde ik veelvuldig met de honden naar Duitsland om daar te trainen.

In 2018 heb ik de coachopleiding DOG Assisted Coaching van Pets4care en de kindercoach opleiding succesvol afgerond.  En heb mij  zo gespecialiseerd in het coachen van volwassenen en kinderen met mijn honden.

In mijn rol als coach verdeel mijn aandacht tussen jou en de hond. Ik ken het normale gedrag van mijn honden dat geeft inzicht in de processen bij jou. Die zet ik in bij de vervolgactiviteiten, hierdoor kan ik je op die diepere / andere laag coachen. Ik ben respectvol met mijn feedback en reflectie. En zo is coachen met hond liefdevol oefenen voor ‘het echte leven’ .

Mijn motto is ‘iedereen doet er toe, iedereen heeft het recht om zich te ontwikkelen’. En de honden en ik, dragen daar graag een steentje aan bij.

Relevante opleidingen/cursussen:

  • Pabo, applicatiecursus Vrije School
  • Opleiding voor Remedial Teacher en Intern Begeleider
  • Cursus oplossingsgericht werken
  • Basistraining Human Dynamics deel 1, Human Dynamics en leidinggeven en Train de trainer
  • Dog Assisted Coaching en Kindercoaching met de hond
  • Rots en Water trainer

Over mijn coachhonden…

Flint is een 7-jarige Dobermann reu die op 27 juni 2018 door Pets4Care is gecertificeerd om coachwerk te doen. Hij stemt het niveau van de oefening af op de ander. Het is een gehoorzame hond en schrikt niet snel. Flint is aanhankelijk en kan ervan genieten als je hem aait.

A’re Shera, is een 12-jarige Tsjechische Wolfshond teefje is op 27 augustus 2018 gecertificeerd door Pets4care voor coachwerk. Ze ziet er uit als een echte wolf. Bij volwassenen kijkt ze eerst de kat uit de boom maar kinderen vindt ze geweldig. Je kunt met haar goede concentratie oefeningen doen.

Deira, een teefje van 1 jaar, moet het coachvak nog leren. Dat betekent dat dit blije-ei af en toe mee gaat. Ze is heel slim, atletisch en een knuffelkont.