Speciale trajecten

“Trots zijn op jezelf!”

Wat is er nu niet fijner om een paar dagen lekker buiten op ontdekkingstocht te gaan? De Sterrenreis voor kinderen is een talentgerichte, creatieve groepstraining waarbij vooral gewerkt wordt aan het opdoen van meer zelfvertrouwen en zelfkennis. Een belangrijk onderdeel daarvan is het ‘trots zijn op jezelf’.

Doordat kinderen werken vanuit hun eigen talenten versterk je zo de innerlijke groei. Deze groei maakt je veerkrachtig en zorgt ervoor dat je bij het ‘vallen en opstaan’ met meer (veer)kracht opstaat (dan dat je bent gevallen).

In de training komt niet alleen het individuele kind aan bod, maar krijgt ook het groepsproces de aandacht. De kinderen zijn onderdeel van de groep en leren zich in de groep bewegen. Dat is ook de reden dat sociale vaardigheden, samenwerken en elkaar (leren) begrijpen centraal staan.

We volgen het boek Sterrenplukmachine geschreven door Gerdien Jansen. In het boek ontmoeten we vier karakters elk met een eigen element; aarde, water, lucht en vuur. Elk zo verschillend, maar toch zo hard nodig in deze wereld.

In de Sterrenreis gaan de kinderen op zoek naar het element/personage die het best bij hun past en waarbij ze zich thuisvoelen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende werkvormen, die passend zijn bij elk element.

Voor aanvang van de Sterrenreis is er een ouderavond, de afronding is met ouders en kinderen samen.

Saam&Zijn

Heb je wel eens het gevoel dat je naar je kind tekortschiet? Dat je hem niet begrijpt, er even geen klik is en je op twee aparte eilanden zit?

Dan kan dit bijzonder traject Saam&Zijn jullie een steun in de rug bieden. In een veilige kleine groep komen in vijf bijeenkomsten van 1 uur de volgende thema’s aan bod: verbinden, kracht & vertrouwen, kwaliteiten & talenten, dankbaarheid en aandacht.

Samen; investeren in de verbinding met elkaar, begrijpen en begrepen worden. En ‘Zijn’ zoals je het liefst en diepst in je hart zou willen ‘Zijn’.